Datum:

12.02.2018. 13:51

Autor:

Ina Poljak

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Cadillac CT5 neće se pojaviti do 2020. godine, ali uprkos tome je uočen od strane špijunskih fotografa, pa sada znamo bolje dokle se stiglo sa njegovim razvojem.

Prošlog leta je CEO kompanije Cadillac Džon de Nišen potvrdio da će ovaj proizvođač prestati sa proizvodnjom nekih od svojih sedana, a njih će zameniti novi CT5. Modeli poput ATS, CTS i XTS takođe će prestati da postoje, a na njihovo mesto doći će novi, srednje veličine.

Vozilo na slikama, kao što je i očekivano, je veoma kamuflirano. Manje je od BMW Serije 5, a veće od Serije 3; po veličini odgovara Cadillacovoj novoj liniji. Prednji deo je nalik na Escala koncept iz 2016. godine, sa tankim farovima koji se drastično razlikuju od farova CTS, ATS i CT6 modela. 

Profilom, ovo vozilo najviše podseća na Kiju Stinger ili Porsche Panameru, dok je dizajn zadnjih svetala interesantan i drugačiji. Ispod se uočavaju dve izduvne cevi koje proviruju ispod kamuflaže.

Na osnovu raspoloživih informacija moglo bi se reći da Cadillac testira visokoperformansnu varijantu CT5 modela. Iako će osnovni motor za sedan najverovatnije biti 2.0-litarski turbopunjeni četvorocilindraš, V model bi trebalo da dobije još snažniju pogonsku jedinicu. Zadnji pogon biće standard, a integralni opcioni.

Foto: S. Baldauf/SB-Medien/Carscoops

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)