Datum:

16.01.2012. 13:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5815 pregleda

BMW se trenutno nalazi među svetskim liderima u polju luksuznih automobila moćnih performansi, a zapravo je bio iznenađen uspehom originalnog X5 modela kome se isprva nisu nadali. Sada ova kompanija radi na kompletnom preobražaju X linije krosovera i SUV-ova koji će stići u formi kompletno novih modela ili poboljšanih postojećih u narednih nekoliko godina.

Najvažniji među pet SAV-ova koji stižu iz BMW-a nesumnjivo je X5, čija nova generacija će debitovati, a F5 će stići 2014. godine ili nešto kasnije kao zamena E70, modelu koji se pojavio 2006. godine i dobio poboljšanje pre dve godine, u februaru 2010. godine.

Fokus nove generacije je, očekivano, na maloj težini, obirom da se priča da će Audi i Land Rover sa svojih off-roadera zbaciti stotine i stotine kilograma. Podsećanja radi, prva generacija X5 modela predstavljena je 1999. kao model za 2000. godinu, a deo tehnologije deli sa Range Roverom. Nova generacija imaće novu platformu sa izmenjenim vešanjem i poboljšanom xDrive tehnologijom.

Pored upotrebe aluminjuma i manjeg, turbopunjenog motora kako bi se smanjile težina i potrošnja goriva, F15 generacija X5 modela imaće i neke promene u proporcijama. XL5 je najverovatnije naziv za verziju sa dugim međuosovinskim rastojanjem na čijem razvoju se trenutno radi, a koja bi mogala predstavljati odgovor na Q7 umesto X7, kao što se mislilo. Na kraju krajeva, X5 je najstarije ime, što znači da je na tržištu prepoznatljiviji nego navodni X7.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)