Datum:

21.10.2017. 14:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Applov „Project Titan” projekat do sada je naišao na brojne teškoće, ali ova tehnološka kompanija ne odustaje od razvojnog procesa za njegov autonomni sistem vožnje.

Nedavno je suosnivač startapa koji se bavi samovozećim automobila Voyage Mekalister Higins naišao na Appleov prototip sa senzorima, radarima i kamerama na ulicama Kalifornije.

Za razliku od prethodnih prototipa, ovaj Lexus daleko je od suptilnog i neupadljivog. Na njemu se nalazi čak šest LiDAR senzora koji su aranžirani na ne baš estetičan način.

Apple ne drži u tajnosti činjenicu da namerava da prodaje svoje sisteme autonomne vožnje proizvođačima automobila. Iako je reč o kompaniji koja je daleko od faze startapa, njihov prototip kazuje da u ovoj oblasti ipak nemaju iskustva.

Jedan od potencijalnih razloga zašto prototip izgleda kao da ga je nacrtao crtanju ne previše sklon četvorogodišnjak je mogućnost da mu je računar smešten u krov. To nemaju ostali prototipi koji testiraju autonomna vozila, ali to za Apple ne mora da znači baš ništa.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)