Datum:

16.05.2011. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4729 pregleda

Vlasnik “Saaba”, holandski “Spajker”, potpisao ugovor o proizvodnji i prodaji u Kini automobila nekada švedske firme, poznate po bezbednosti svojih vozila.

Holandska kompanija “Spajker”, vlasnik švedskog “Saaba”, saopštila je da je je potpisan načelan sporazum sa kineskom firmom “Pang Da automobili” o proizvodnji i distribuciji “Saab” automobila u Kini, i to samo jednu sedmicu pošto je propao sporazum sa drugom kineskom kompanijom.

“Spajker” je objavio da će “Pang Da” uložiti 65 miliona evra u kupovinu 24 odsto akcija te kompanije i da će dve firme osnovati zajedničko preduzeće za vozila “Saab” brenda u Kini, po principu pola-pola.

“Pang Da” će prebaciti 30 miliona evra za kupovinu “Saaba” i još 15 miliona za nabavku vozila u narednih 30 dana od početne kupovine.

“Spajker” je opisao firmu “Pang Da” kao najvećeg kineskog privatnog distributera automobila, s više od 1.100 prodajnih mesta.

Holandski “Spajker automobili” objavili su prošle sedmice da je raskinut dogovor sa kineskom grupom “Havtai motori” o obezbeđivanju novca za njenu posrnulu filijalu “Saab automobili”, čime je još jednom dovedena u pitanje sudbina švedske kompanije.

“Spajker” je povodom prekida saradanje sa “Havtai” firmom naveo da su dve strane “prinuđene da raskinu sporazum”, pošto “Havtai” nije u stanju da ispuni sve neophodne uslove iz sporazuma, prenele su agencije.

Švedski automobili marke “saab” decenijama su bili poznati u svetu po svojoj bezbednosti.

Izvor: RTS

1
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)