Datum:

03.06.2015. 16:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5419 pregleda

Govoreći na sajmu potrošačke elektronike u Šangaju, Audijev šef prodaje, Luca de Meo, rekao je će 2020. godine kupci vrednovati elektonske gedžete instalirane u automobilu u istoj meri kao i snagu agregata.

Objasnio je da ta izjava sada možda deluje neverovatno ali ako se stvari pogledaju objektivno uvidećemo značaj koji već danas dajemo elektronskim napravama koje koristimo. Većina ljudi, ili svi oni koji vole tehniku, pažljivo biraju mobilni telefon, TV, racunar ili konzolu na kojoj igraju igre. Dakle, uskoro će opremljenost automobila elektronskim napravama i njihove mogućnosti postati jedna od glavnih karakteristika vozila.

Na primeru moblinog telefona je objasnio koliko nam je u stvari  bitna količina memorije, brzina procesora i snaga grafickog čipa. Uvek hoćemo najbolje performanse i kvalitetan ekran i kameru. I kao  sto se prilikom kupovine telefona odlučujemo za onaj sa boljim specifikacijama, tako ćemo vrednovati i elektroniku u automobilu.

Luca de Meo je na kraju izneo tvrdnju da će se kupci novog automobila 2020. godine čak odricati snage motora na račun cene automobilskog softvera koji će uz ugrađene aplikacije i elektroniku dostizati čak 50% vrednosti vozila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)