Datum:

19.05.2015. 22:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 1522 pregleda

Na najprometnijim gradskim raskrsnicama u Subotici od ove nedelje će se video nadzorom snimati svaki prekršaj prelaska na crveno svetlo.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, nepoštovanje svetlosno-saobraćajne signalizacije na raskrsnicama sa video-nadzorom na području Subotice, biće dokumentovano na video-zapisu.

“Vozači će o učinjenom prekršaju biti obaveštavani putem pošte. U pozivu-obaveštenju, nalaziće se fotografija sa podacima o mestu i vremenu prolaska na znak crvenog svetla, kao i drugi podaci o njihovim daljim obavezama” – saopšteno je iz PU Subotica.

Oficir Saobraćajne policije Ruben Pertet rekao je novinarima da to podrazumeva obaveštenja vlasnika vozila o učinjenom prekršaju, kako bi se utvrdilo koji je vozač učinio prekršaj, kako bi mu se izrekla sankcija.

“Za prolazak na znak crvenog svetla na semaforima predviđena novčana kazna, nakon podnošenja prekršajne prijave, je u rasponu od 15.000 do 30.000 dinara, tri meseca zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom one kategorije kojom je učinjen prekršaj i 6 kaznenih poena” – rekao je Pertet.

Video nadzor na najprometnijih gradskim saobraćajnicama postavljen je krajem prošle godine.

Osim toga, do kraja maja, nakon više godina čekanja, subotički semafori će dobiti i zeleno trepćuće svetlo, dok će zeleno “treperiti” na ukupno 24 lokacije.

Preduzeće Selma, po nalogu Direkcije za izgradnju grada, će uvoditi ovu novinu na semaforima na najfrekventnijim gradskim saobraćajnicama u periodu od 20. do 25. maja.

U Direkciji kažu da uvođenje zelenog trepćućeg svetla, koje vozače upozorava na skoro uključivanje žutog, a zatim i crvenog svetla, neće remetiti dosadašnji zeleni talas, te da će se truditi da radovi budu izvedeni van saobraćajnih špiceva.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)