Datum:

13.12.2012. 13:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5895 pregleda

Na području Srbije u četvrtak ujutru nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, ali je to donelo ledenu noć i jutro, sa umerenim i jakim mrazevima, tako da je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS), i pored redovnih intervencija putara, pri jutrošnjim temperaturama od minus šest do preko minus 20 stepeni, so i ostala sredstva nemaju svuda puni efekat.

Na autoputevima i magistralnim putevima u nižim predelima, kolovozi su uglavnom mokri ili vlažni, dok na regionalnim pravcima ima snega od tri do pet, u višim predelima i do 10 centimetara.

Na Pešteru i u kuršumlijskom kraju neprohodan je jedan broj lokalnih puteva, a visoki snežni nanosi i dalje stvaraju velike probleme na pojedinim saobraćajnicama u Banatu. Na celom području Bačke i Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega na putevima, kao i visokih snežnih nanosa. Postoji veliki broj lokalnih puteva koji neprohodni.

Prema informacijama MUP-a republike Srbije, ukinita je zabrana prolaska teretnih vozila na teritoriji cele Srbije, koja je bila na snazi.

Za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, prema Goču i prema Drenskoj klisuri kao i na putu drugog reda Ravni – Brus.

Zabrana za šlepere i kamione važi i na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema Vladičin Han – Strazimirovci (granični prelaz), Slatina – Valjevo – Podbukovi, Mali Zvornik – Loznica – Valjevo, Valjevo-Debelo Brdo, Tekeriš – Mojkovih – Krupanj, Korenite – Krupanj, Davidovac – granica SR/BJRM (Sveti Prohor Pčinjski), Majdanpek – Bugarska granica (Mokranje), Jošanička Banja – Kopaonik, Kopaonik – Jaram.

AMSS upozorava da odrona ima na deonicama HE Ðerdap 1 – Tresibaba, Riariće – Brnjak (AP Kosovo i Metohija), HE Ðerdap 1 – Klokočevac, Majdanpek – Bugarska granica (Mokranje), Porečki most – Golubac, Bovan – Knjaževac – Kalna, Biljanovac – Jošanička Banja – Dren.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)