Datum:

22.12.2014. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5672 pregleda

Vlasnica popularnog Smarta koja je pre godinu dana svog mališana parkirala na neobičan način, uspela je da istera pravdu.

Naime, 44-godišnja Vanesa Prajs iz Strauda, gradića u jugozapadnom delu Engleske, dobila je kaznu za nepropisno parkiranje kada je svoj automobil parkirala na način na koji je to prikazano na fotografiji. Iako proizvođač popularnog gradskog automobila insistira da Smart može da se parkira bilo gde i na bilo koji način, to nije bilo od pomoći gospođi Prajs kojoj je uručena kazna od 50 funti za nepropisno parkiranje.

Službeno lice, koje je napisalo kaznu, insistiralo je da je automobil nepropisno parkiran jer prelazi isprekidanu belu liniju, koja je granica mesta dozvoljenog za parkiranje.

553033_smart_ff

Prajsova je pokušala službeniku da objasni da je Smart predviđen da se parkira “bilo gde” i da tako radi od kako ga je kupila i da nikada nije dobila kaznu, ali bezuspešno. Ipak, nakon uložene žalbe, uspela da izdejstvuje poništavanje kazne, jer su nadležni smatrali da “nijedno saobraćajno pravilo nije prekršeno”. Prajsova, koja je vodila ovaj spor punih godinu dana, kaže da to nije radila zbog novca, već jednostavno zato što je smatrala da je u pravu.

Autor: Nikola Marinković, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)