Datum:

11.02.2018. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Maserati Levante nije postigao uspeh koji je očekivan, te je FCA grupacija odlučila da njegovu proizvodnju prilagodi potrebama tržišta.

Naime, u fabrici automobilskog giganta Maserati, u Torinu, mestu gde se proizvodi SUV model Levante još od 2016. godine, radnicima će biti skraćeno radno vreme za čak 59 procenata, do jula ove godine. 

Kako navodi sindikat radnika FIOM, ovo je privremeno rešenje, odnosno kompromis koji su postigli radnici i Maserati, kako ne bi došlo do otpuštanja 2.080 radnika. Kao rezulat tog kompromisa, radnici će raditi manje, ali će im biti manje i plate. 

Ova odluka se ne podudara sa petogodišnjim planom izvršnog direktora FCA grupacije, Serđiom Markioneom, koji je još 2014. godine rekao da je puno radno vreme svim radnicima u fabrikama u Italiji, zagarantovano do kraja 2018. godine.

Markione je promenio svoju izjavu prošlog meseca, kada je razgovarao sa predstavnicima medija na Sajmu automobila u Detritu i kada je naveo da je FCA grupaciji možda potrebno više vremena da sve doverde u red. Italijanska kompanija navela je tada da to čini zbog novih uvoznih pravila koje su kineske vlasti nametnule na tom, za Maserati veoma važnom tržištu.

Značajan pad prodaje u Kini je zabeležen otkako su tamošnje vlasti uvele nova pravila kojima se zabranjuje da proizvođači prisiljavaju prodavce da prave zalihe novih automobila na lageru.

U fabrici Mirafori, u kojoj se proizvodi i model Alfa Romeo MiTo, prošle godine je već dva puta dolazilo do privremene obustave proizvodnje modela Levante. I ne samo to, već je privremeno morala biti obustavljena i proizvodnja modela GranTurismo, Ghibli i Quattroporte.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)