Datum:

29.10.2014. 16:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3945 pregleda

Izgleda da Audi planira da naredna generacija njihovog modela “A8” bude bolji vozač od vas pošto je njihov šef komunikacija Stefan Moser saopštio da će model najavljen za 2017. godinu biti sposoban za autonomnu vožnju.

“Ako napravimo dobar sistem, on će biti bolji vozač od čoveka”, rekao je Moser. “Kompjuteri ne telefoniraju, ne gledaju u atraktivne devojke, nemaju nikakve distrakcije”.

Moser je naglasio da Audi želi da postane prvi proizvođač koji će ovu tehnologiju ponuditi tržištu, a sada je samo pitanje regulisanja propisa, jer je tehnologija skoro spremna.

Osim promene propisa, Audi mora da obezbedi sistem koji će savršeno funkcionisati pri svim meteorološkim uslovima: “Kamere nisu u stanju da uvek rade sve. Imamo i lasere, a u planu je još više senzora. Laseri, na primer, rešavaju problem magle.”

2

Audi je nedavno ispisao novo poglavlje istorije automobilizma, kada je sa autonomnim “RS 7” trkačkom brzinom uspešno obišao stazu u Nemačkoj.
Trenutno u Nemačkoj važi zakon da automobili mogu koristiti autonomnu vožnju samo deset minuta, nakon čega je obavezna intervencija vozača.

Međutim, novi zakoni koji su na ovom polju doneseni u određenim američkim državama će Audiju omogućiti da izbace autonomne automobile na tržište, a vremenom se očekuje da će i evropske države početi da menjaju propise vezane za samovozeća vozila.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)