Datum:

15.05.2019. 9:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od zvaničnika kompanije Nissan i čovek zadužen za projekat Nissan GT-R, Hiroši Tamura ne žuri da trenutnu generaciju modela GT-R zameni novom. Po njegovom mišljenju za tim još uvek nema potrebe, jer bi u sledećoj generaciji mogle da se nađu i tehnologije autonomne vožnje i električne komponente. Međutim, to više i nije neka vest.

Tamura je jedan od čoveka koji je odgovoran za kreiranje modela Nissan R35 GT-R. On je tokom nedavnog intervjua rekao da nije zabrinut zbog tvrdnji da se je taj sportski model zastareo, te da posustaje za konkurencijom.

“1989. godine smo na tržište lansirali automobil R32 Skyline GT-R Zatim R33 Skyline GT-R čija je proizvodnja krenula 1995. godine. Od 1999. smo prodavali R34 Skyline GT-R. Svi oni su imali isti RB26 agregat. dva turbo punjača i pogon na svim točkovima. Od 1989. do 2002. godine (13 godina) nismo menjali ništa na platformi osim dužine međuosovinskog rastojanja. Od 2007. godine kada je Nissan R35 GT-R lansiran na tržište, do sada je prošlo 13 godina. Tako da to i nije puno.”, rekao je Tamura.

Na pitanje da li je važno da se u nova vozila ugrađuje nova tehnologija, on je rekao da se sve zapravo svodi na to šta kupci zapravo žele. Ako žele performantno električno vozilo, onda je to ono što će dobiti.

“Sve zavisi od klijenata. Ako kupci žele električno vozilo, onda ja odgovorim pitanjem Što da ne?”, rekao je on. Tamura je otvoren i po pitanju tehnologija autonomne vožnje. Po njegovom mišljenju, ta tehnologija se može iskoristiti da odveze automobil do staze gde će kontrolu preuzeti vlasnik.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)