Datum:

31.07.2012. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6118 pregleda

Obavezno osiguranje motornih vozila moglo bi, kako saznaju “Novosti”, da poskupi. Konačnu odluku doneće Narodna banka Srbije, koja bi morala da odobri zahtev osiguravajućih kuća za više cene.

Iako i sada cena ove polise može slobodno da ide gore, retko koja osiguravajuća kuća se na to odlučuje, pošto bi, u velikoj konkurenciji, izgubila klijente. A, kada NBS odobri minimalnu cenu polise na većem nivou, ponuda svih osiguravajućih kuća automatski mora da poskupi.

O poskupljenju se, doduše još uvek nezvanično, govori pred šalterima raznih agencija koje se bave ovim poslovima. Potvrdu iz Udruženja osiguravača i Narodne banke Srbije, koja ove zahteve odobrava, još nismo dobili. Izvesno je, međutim, da su se osiguravači dogovorili da zahtevaju povećanje.
 
Minimalna cena polise poslednji put je menjana 2008. godine i kreće se u rasponu od 5.328 do 15.629 dinara, već u zavisnosti od snage motora određenog vozila koje se osigurava. Cena ovog osiguranja obavezno mora da pokrije štete koje se dogode. U 2010. godini, šteta je u proseku učestvovala 75 odsto u ukupnoj premiji, tako da razloga za više cene nije bilo.

S druge strane, osiguravačima u prilog ide činjenica da je poslednje poskupljenje bilo pre četiri godine, kada je evro vredeo svega 76 dinara, dok danas vredi 118 dinara. Osiguravači navode da je broj saobraćajnih šteta u porastu, a naknade za štete sve veće, rezervni delovi iz uvoza, pa im cena zavisi od kursa…

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)