Datum:

04.07.2013. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3136 pregleda

U Beogradu će se od 12. do 14. jula 2013. godine održati treći međunarodni skup ljubitelja i poštovalaca Vespe, pod nazivom ”BEOVESPA 2013”.

Tokom tri dana druženja očekuje se dolazak gostiju iz Italije, Grčke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, BiH, kao i iz drugih gradova Srbije.

Organizatori navode da ovaj skup promoviše ne samo njihovo omiljeno prevozno sredstvo, već i naš glavni grad i njegovo kulturno i istorijsko nasleđe. Želja je da se Beograd prezentuje kao turistička destinacija, a da se gosti ove manifestacije upoznaju sa njegovom kulturnom baštinom.

Takođe, skup ”BEOVESPA 2013” biće iskorišćen da se skrene pažnja i na probleme zaštite životne sredine i očuvanje prirode u gradu.

Program manifestacije za 2013. godinu sastavljen je iz nekoliko aktivnosti. Predviđeno je da ona počne u petak, 12. jula, u popodnevnim časovima. Tada se očekuje dolazak i prijavljivanje učesnika, a mesto okupljanja, biće klub “Petica” na Adi Ciganliji.

Drugi dan biće iskorišćen da se gosti i ljubitelji Vespe upoznaju sa znamenitostima Beograda. Tema obilaska grada ove godine je lik kneza Mihaila Obrenovića. Kao prva lokacija izabran je Topčidarski park i poseta Konaku kneza Miloša u organizaciji Turističke organizacije Beograda, kao i obilazak najstarijeg parka u Beogradu.

Kolona sa učesnicima zatim će se uputiti u pravcu Studentskog kulturnog centra, gde će se Vespe zaustaviti i parkirati, a gostima će se pružiti prilika da obiđu znamenitosti u centru grada, poput Terazija, Trga republike, Skadarlije, Knez Mihailove…

Organizatori kažu da im je cilj da pored promocije Beograda u isto vreme skrenu pažnju na ekologiju i očuvanje životne sredine. Zbog toga će gostima prikazati grad na najlepši i najzdravi način – pešice. U 17 časova učesnici skupa vratiće se na lokaciju Ade Ciganlije.

Trećeg i poslednjeg dana skupa predviđen je zajednički doručak gostiju i njihov ispraćaj.

Ovogodišnji skup organizuje se pod pokroviteljstvom opštine Savski venac.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)