Datum:

06.10.2016. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Škoda je stavila na tas vRS varijante uz pragmatičan pristup – ono što se prodaje ima prolaz. Doduše Octavia vRS se dobro prodaje i čini se apsurdnim eventualno ukidanje ove verzije. Međutim, češka kompanija planira da revidira strategiju kada su u pitanju performantni modeli. Šef Škode, Bernhard Majer očekuje profitabilniju poslovnu strategiju za sportsku diviziju.

Drugim rečima, Škoda će se fokusirati na razvoj paketa opreme koji donose stilsku distinkciju, poput Monte Carla, Laurent & Klementa i Sportslinea, umesto da akcenat stavi na visokoperformantne verzije.

„Imamo sjajno iskustvo sa unapređenjem nivoa opreme, tako da očekujem da to uradimo ponovo“, rekao je Majer. Na pitanje u vezi sa vRS varijanti novog Kodiaqa, CEO Škode je prokomentarisao: „Mogu da kažem da će Kodiaq posedovati mnoge emocionalne smernice, a mi ćemo ga uobličiti na svaki način, tako da on bude prijemčiv za što veći broj kupaca.“

Škodin novi SUV kreće u prodaju početkom sledeće godine, tako da će se za neku performantniju verziju čekati u najmanju ruku do 2018. Do tada, spekulacije će biti fokusirane na Superbu, jer bi on možda mogao da dobije vRS tretman. Što se elektrifikacije tiče, Škoda bi trebalo da lansira prvi „plug-in“ hibrid 2019., nakon kojeg će uslediti potpuno električni model.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)