Datum:

16.06.2018. 9:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Škoda ima problema da odgovori na preveliku potražnju na tržištu za njenim automobilima, te bi uskoro mogla da se za pomoć obrati nekoj od privatnih fabrika.

Češki proizvođač automobila očekuje da prodaja SUV modela Kodiaq i Karoq doprinese ostvarenju cilja ukupne prodaje od preko dva miliona vozila godišnje od 2025. godine. Škoda trenunto prodaje 1,2 miliona vozila godišnje širom sveta.

Međutim, i uprkos ovim predviđanjima, Škoda se već muči sa proizvodnim kapacitetima svojih postrojenja, navodi agencija Rojters. „Postoji veliki broj opcija preko kojih možemo odgovoriti na potražnju“, rekli su predstavnici ove kompanije u ponedeljak, i dodali su da iskorišćavanje resursa drugih postorjenja Volkswagen grupacije neće biti dovoljno.

„Iz tog razloga tražimo alternativna rešenja, među kojima je i mogućnost angažovanja privatne fabrike za proizvodnju automobila“, naveli su one. Naime, potražnja već prevazilazi kapacitete proizvodnje ove kompanije.

Naime, tokom marta ove godine, pojedini izvori su naveli da Škoda želi da poveća svoje proizvodne kapacitete, te da postoji šansa da ova kompanija izgradi svoju fabriku van Češke.

Šef sindikata radnika u VW grupaciji, Bernd Osterio je prošle nedelje izjavio da prebacvanje proizvodnje nekih od modela kompanije Škoda u Nemačku do 2019. godine neće rešiti „slatke muke“ ovog češkog proizvođača. Naime, Škoda je pretekla Audi, te je time postala drugi najprofitabilniji bend u okviru grupacije, nakon Porsche-a.

Osterio je dodao da će odluka o rešenju problema Škode najverovatnije biti donešena tokom novembra ove godine, kada će bord direktora VW grupacije razgovarati o budžetu za proizvodne kapacitete, tehnologiju i opremu kompanija koji su u njenom vlasništvu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)