Datum:

06.11.2010. 12:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9875 pregleda

Octavia važi za mudar izbor pri odabiru hatchback ili karavan verzije. Predstavljajući novi 4×4 pogon za Superb i Octavia modele, Škoda je putu da ovaj izbor učini jednostavnijim.

Sistem se sastoji od Haldex AWD sa DSG menjačem pokretanim od strane 2.0 litarskog TDI CR motora od 140 KS. Ova opcija dostupna je za Superb, Octavia karavan i Octavia Scout model, kao i za Yeti u liniji češkog proizvođača 4×4 stroja.

Koristeći četvrtu generaciju Heldex kvačila, sistem prenosi snagu električnim putem. Radi potrošnje goriva, 96% snage se prenosi na prednju osovinu. U slučaju promene uslova na putu, elektronski senzori preusmeravaju snagu na točkove, koji imaju dovoljno trakcije. Pored toga, ovaj 4×4 sistem osigurava sigurniju i bolju vuču prikolice ili kamp-kućice.

Sa Heldex sistemom mogli smo se sresti u više Volksvagenovih i Volvovih modela. Njegovo vrlo kratko vreme reagovanja (sedmina okreta točka) je idealano za normalne automobile koji s vremena na vreme siđu sa asfalta, za razliku od sistema sa viskoznom spojnicom.

Haldex AWD se nalazi u Octavii već 10 godina, ali je DSG menjač potpuna novina.

Izvor: Nacionalna klasa

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)