Datum:

29.09.2017. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Češki proizvođač stigao je do još jednog značajnog jubileja u svojoj istoriji dugoj više od jednog veka.

Jubilarno, 20-milionito vozilo koje je sišlo sa proizvodnih traka ove kompanije je primerak SUV-a Karoq, najnovijeg modela u gami Škode.

Iako izrađuje automobile još od 1905, češki proizvođač doživeo je neverovatnu ekspanziju tek od 1991, kada je postao deo Volkswagen grupe. Naime, od 20 miliona proizvedenih automobila, Škoda je čak 15 miliona napravila u poslednjih 25 godina.

Jedna od najstarijih auto-kompanija na svetu, počela je da izrađuje motorna vozila u osvit 20. veka. U periodu kada je 1905. startovala proizvodnja u fabrici Mlada Boleslav, već je bilo evidentno da automobil polako preuzima primat nad ostalim individualnim prevoznim sredstvima.

Ubrzo je usledila masovna proizvodnja motornih vozila, koju je prihvatila i Škoda.

Danas, kada je automobilska industrija ponovo pred radikalnim promenama, češka kompanija se polako orijentiše ka vozilima na električni pogon i samovozećim automobilima.

Škodina “Strategija 2025” odgovor je na izazove koje donosi budućnost, a podrazumeva postepenu elektrifikaciju automobila ovog proizvođača i lansiranje 5 čisto električnih modela do 2025. godine.

Uvod u nove modele na struju predstavlja koncept Vision E, koji je prikazan na nedavno završenom sajmu automobila u Frankfurtu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)