Datum:

06.11.2017. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sa ciljem da promoviše elektrifikaciju, VW grupa će 2020. godine predstaviti sportsku verziju Škodine Fabie sa hibridnim pogonom.

Budući da želi da postane svetski lider na tržištu električne mobilnosti, Folksvagen grupa će do 2025. godine predstaviti čak 30 elektirčnih vozila. Pored toga, ovaj nemački proizvođač automobila će preko svojih brendova, predstaviti tuce četvorotočkaša sa hibridnim pogonom, među kojima će se naći nekoliko SUV modela ali, prema najnovijim izveštajima, i nekoliko popularnih “hot hečeva”. Drugim rečima, VW ove male automobile vidi kao veoma važne na putu koji će voditi ka elektrifikaciji i njenoj promociji.

U cilju promocije električne tehnologije, Volkswagen grupa će se osloniti na već postojeće performantne automobile kao što su SEAT Cupra i Škodina RS linija modela. Po svemu sudeći, sledeća generacija mini modela češkog proizvođača, Fabia, će biti prva koja će dobiti hbridni pogon. Budući da je trenutna Fabia RS zaista uspešna, i da će za dve do tri godine, prvenstveno zbog sve veće elektrifikacije, morati da nešto da promeni da bi ostala konkurentna na tržištu, ona bi predstavlja logičan izbor.

Naravno, još ne postoje nikakve informacije o novoj generaciji ovog modela te ćemo verovatno morati da čekamo sve do 2020. godine da bi saznali nešto više. Ono što se sigurno zna jeste da će nova Fabia biti bazirana na MQB platformi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)