Datum:

21.06.2017. 19:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Škoda je predstavila novi koncept pod nazivom Element. Zasnovan na Citigu, ovaj bagi dvosed kreiran je od strane 22 studenta iz Škodine stručne škole.

Tim studenata radio je na ovom projektu od oktobra, a za razvoj kompletnog vozila bilo im je potrebno oko 1.500 sati. Kako bi se Citigo tranformisao u Element, studenti su mu uklonili krov, napravili nove panele karoserije i razvili novi prtljažnik. Ova sveobuhvatna transformacija zahtevala je trud studenata iz devet različitih oblasti, uključujući električare, mehaničare, stručnjake za logistiku i slično.

Škoda nije otkrila tehničke specifikacije ovog automobila, ali je rečeno da ga pokreće električni motor sa 82 KS, što znači da ovaj koncept ima isti motor kao i Volkswagen e-Up!

Element je četvrti Škodin koncept razvijen od strane studenata od 2014. godine. Preostala tri su Atero Coupe, CitiJet i FUNstar pikap.

Škodina stručna škola nalazi se u središtu ove kompanije u Mlada Boleslavu i zagovornik je dualnog obrazovanja koje „kombinuje teoriju i praksu”. Škoda smatra da će projekti poput Elementa inspirisati studente, što je važno pošto se Češka trenutno suočava sa manjkom mladih inžinjera.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)