Datum:

09.01.2016. 11:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 2486 pregleda

Prošle jeseni, najveći snabdevač u automobilskoj industriji, Bosch, rekao je da će zahtevi za vozilima sa dizel pogonom ostati dominantni bez obzira na Volkswagenov dizel skandal. S druge strane, kolege iz Continentala ne misle tako. Kompanija koja je među glavnima kada su pneumatici u pitanju, smatra da će se zahtevi za dizel vozilima smanjiti u severnoj Americi, Kini i Japanu.

Stvar je u tome da dok je u Evropi otprilike polovina lakih vozila na dizel pogon, u severnoj Americi, Kini i Japanu ih se prodaje između jedan i tri odsto, a nedavni skandal je samo pogoršao izglede za bilo kakvim tržišnim napretkom.

Mada je Continental Volkswagenov snabdevač, on nema bojazni u vezi sa nekom potencijalnom istragom. Šef kompanije, Elmar Degenhart, čija je kompanija prekinula saradnju sa južnokorejskim SK Innovationom, kaže da elektrifikovani pogoni i vodonične gorivne ćelije imaju svetliju budućnost od dizela.

Što se Boscha tiče, Američko ministarstvo pravde je još u novembru započelo istragu u vezi sa eventualnom ulogom ove kompanije u dizel skandalu.

Izvor: Vrele gume

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)