Datum:

03.08.2012. 22:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2464 pregleda

Iako smo često uvereni da tokom vožnje vladamo situacijom, često to nije sasvim tačno. Iako smo sigurni u naše postupke, neočekivane situacije dešavaju se u treptaju oka i mi tu ne možemo puno da uradimo.

Upravo ovakva dešavanja na putu zaslužna su za razvoj automatskih sistema kočenja posle sudara o kojem smo nedavno pisali. Taj sistem preuzima posao zaustavljanja vozila posle primarnog udarca kako bi sprečio sekundarni, a samim tim i ozbiljnije povrede učesnika u nesreći. Pročitajte više detalja o ovom sistemu.

U konkretnoj situaciji, posle nesreće u suprotnoj traci, deo zaštitne ograde koji razdvaja dva smera odlomio se pod silinom udara i poleteo prema vozilima koja su se kretala na autoputu.

Sve se desilo takvom brzinom da ne možete znati šta vas je snašlo dok se čitav haos ne završi. Gospođa koja je sedela za upravljačem Golfa Plus dala je sve od sebe da blagovremeno zaustavi svoje vozilo, ali na “đule” koje je poletelo prema kabini, nije mogla da računa.

Na sreću, odlomljeni deo zaštitne ograde udario je po sredini vetrobrana tako da nije povredio putnike, ali oni će ovaj dan sigurno slaviti kao drugi rođendan.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)