Datum:

14.09.2015. 13:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2016 pregleda

Velika grupa proizvođača automobila se u principu složila da svoje nove modele oprema tehnologijom automatskog kočenja kao standardnom opcijom u bliskoj budućnosti.

Grupa, u koju su uključeni Audi, BMW, Ford, General Motors, Mazda, Mercedes-Benz, Tesla, Toyota, Volkswagen i Volvo, radiće sa Nacionalnom administracijom za bezbednost u saobraćaju i Osiguravajućim institutom sa bezbednost u saobraćaju narednih nekoliko meseci da bi se iskristalisali detalji dogovora, kao i period implementiranja tehnologije.

Sistemi automatskog kočenja koriste senzore, radar, kamere ili lasere u cilju detektovanja neposredne opasnosti od sudara, te shodno situaciji automatski aktiviraju kočnice. Tehnologija postaje sve dostupnija na modernim automobilima, ali gotovo uvek kao opcija, što dodaje popriličnu sumu na cenu vozila. Ipak, činjenica je da dok su ovi sistemi opcioni, mali broj vozača će biti upoznat s njima.
Analitičari kažu da bi bilo potrebno nekoliko godina da proizvođači redizajniraju svoje električne i kočione sisteme na automobilima da bi se u potpunosti instalirali sistemi autonomnog kočenja. Među snabdevačima koji bi mogli da profitiraju na opštem usvajanju ove tehnologije su Continental AG, Robert Bosch GmbH, Delphi Automotive Plc, Denso Corp. i Autoliv Inc.

Analitičari iz Wells Fargoa, Dejvid Lim i Rič Kvas su rekli u jučerašnjem izveštaju da bi Delphi, Magna International Inc i Mobileye NV mogli da imaju koristi od širenja ove tehnologije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)