Datum:

07.11.2014. 22:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 2550 pregleda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar prosvete Srđan Verbić najavili su dolazak jedne velike automobilske kompanije u Obrenovac i mogućnost saradnje te kompanije sa obrenovačkom Tehničkom školom.

Tokom posete upriličene povodom završetka radova na rekonstrukciji škole koja je oštećena tokom majskih poplava, Mali je poručio da Vlada Srbije, grad Beograd i opština Obrenovac poslednjih nekoliko meseci rade na projektu da jedna velika automobilska kompanija dođe u Obrenovac.

– Nadam se da ću do kraja sledeće nedelje moći da obradujem Obrenovčane potvrdom dolaska velike automobilske kompanije koja će značiti nova radna mesta i budućnost za tu opštinu – rekao je Mali. – Dolazak investitora trebalo bi da bude koristan i za učenike Tehničke škole u Obrenovcu, koji bi trebalo u toj fabrici da pohađaju praktičnu nastavu. To je značajna promena i prava reforma u smislu obrazovanja i zapošljavanja, jer će đaci imati priliku da uče i spremaju se za posao u fabrici.

Verbić je istakao da su stručne škole važne u društvenom i ekonomskom smislu.

– Srednje stručne škole zahtevaju ne samo obnovu već i reformu – rekao je Verbić. – Cilj nam je da imamo što više zanatsko-korporativnih modela obrazovanja gde će industrija da uđe što pre, praksom koju će đaci imati umesto časova.

Izvor: Novosti

1 komentar
  1. TODOR

    Fabrika čipova, autobusi mercedes, ruski kredit, MILINA građanima Srbije.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)