Datum:

22.02.2019. 21:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sin Ferdinanda Pijeha je odlučio da pokrene sopstvenu kompaniju. Takođe, on se sprema da na Sajmu automobila u Ženevi predstavi i prvo koncept vozilo te kompanije. Ono je nazvano Mark Zero.

Kompanija koju je osnovao je nazvana Piëch (Pijeh). Mark Zero koncept vozilo je zapravo potpuno električni automobil sa retro dizajnom. Navodi se da bi taj model trebalo da ima solidne performanse i pristojan domet (rejndž).

Specifikacije Mark Zero koncepta još uvek nisu poznate. Međutim, veruje se da će taj model sa jednim punjenjem moći da pređe i do 500 kilometara po WLTP ciklusu testiranja. Takođe se navodi da njegova težina ne bi trebalo da bude veća od 1.800 kilograma. Među važnim komponentama se ubraja i sistem za skupljanje energije i baterije koje se hlade vazduhom.

Baterija će biti smeštena u “tunelu” transmisije i na zadnjoj osovini. Na taj način bi Mark Zero pružao karakteristike vožnje slične onima koje imaju vozila sa SUS agregatima,

Mark Zero koncept je postavljen na modularnoj platformi koja se može unapređivati uporedo sa razvojem tehnologije. Iako to još uvek nije potvrđeno, navodi se da bi taj model mogao da se prodaje sa nekoliko različitih pogonskih opcija. Među njima su i nekoliko SUS agregata.

Pored ovog koncepta, Piëch planira i konstrukciju različitih modela među kojima je i sedan sa četiri sedišta i SUV, na istoj platformi.

Kada je reč o dizajnu, Mark Zero ima produženu haubu i kratak zadnji deo, kao neki od najpoznatijih GT automobila u svetu autoindustrije. Na prednjem delu se ističu okrugli farovi, velika maska (grill) i agresivni spliter.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)