Datum:

09.04.2015. 22:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3391 pregleda

Kada su novu generaciju “reno espasa” čelnici francuskog giganta predstavili na prošlom Salonu automobila u Parizu, rekli su da se radi o “pravoj simfoniji na točkovima”.

Svi posetioci nedavno održanog Salona automobila u Beogradu mogli su da, premijerno u Srbiji, vide jedno nadasve moderno, originalno i elegantno vozilo koje je ponovo, kao kada se pojavila prva generacija “espasa”, utemeljilo jednu novu kategoriju vozila.

Jer, novi “espas” nije više samo “multiven”. Povišen klirens (odstojanje od tla), robustnije linije, atraktivan dizajn, i eto nove vrste “gradskog terenca”, novog “krosovera”, luksuznog, izuzetno modularnog, kako ga vide “čarobnjaci” iz “Renoa”.

Ulazak u unutrašnjost “espasa” je priča za sebe. Moderan dizajn, vrhunski materijali, mnogo originalnih rešenja… Tu je novi “R-link 2”, multimedijalni sistem, ali i “multi-sens” sistem koji vam jednostavnim pokretom ruke, okretanjem dugmeta, omogućava da izaberete mod vožnje, da uključite “4control” sistem koji vam omogućava upravljanje na sva četiri točka, ali i rasvetu u unutrašnjosti kabine, jačinu zvuka motora…

Kažu u “Renou” da vozaču ovaj sistem omogućuje da “diriguje celim orkestrom”.

au-espas-6

“Espas” nije kao druga vozila, on je poseban, inspirativan. Naravno, kada je nešto namenjeno celoj porodici, onda se posebna pažnja posvećuje upotrebljivosti, ali i bezbednosti. Aktivna i pasivna bezbednost dovedene su na do sada najviši nivo. Tu je mnogo senzora, kamera, sistema koji vozaču omogućavaju uživanje u nadasve bezbednoj vožnji. Stakleni krov, verzija s pet ili sedam sedišta…, izbor i broj kombinacija “želja” zbilja je neverovatan.

Motori pod haubom su čuveni “Renoovi” dizel agregati DCI poslednje generacije.

Trenutno su u ponudi motori 1.6 DCI sa 130 i 160 KS koji troše 4,5, odnosno 4,7 litara dizela na 100 kilometara.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)