Datum:

11.12.2015. 10:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5373 pregleda

Japanski automobilski gigant “Tojota”, najveći proizvođač automobila u svetu, već dugi niz godina ne spava na lovorikama. Dizajnerski i inženjerski timovi pokušavaju da novim idejama i tehnologijama sačuvaju poziciji “broj 1”, pa iz proizvodnih hala “Tojote” širom sveta neprestano izlaze novi, atraktivniji modeli.

Jedan od bestselera “Tojote”, adut u veoma popularnom “D” segmentu – novi “avensis” je stigao i u prodajne salone Srbije, obradovavši poklonike japanskih vozila i, naravno, zabrinuvši konkurenciju.

Jer, kako odgovoriti na “bačenu rukavicu” – početnu cenu od 19.900 evra i poslovično dobar kvalitet “tojote”.

“Avensis”, s novim motorima i inovativnom tehnologijom, bez obzira na verziju ili nivo opremljenosti, dizajniran je tako da bude otmen, pouzdan, siguran i udoban na svakom putovanju.

Dizajniran je, razvijen i proizveden u Evropi. Više od 1.711.800 primeraka “avenisa”, kroz četiri generacije, pojavilo se na evropskim putevima, od lansiranja krajem 1997. godine.

Prošle godine dobio je najveću ocenu u nemačkoj anketi “J.D. Power” o zadovoljstvu vlasnika automobila.

Novi model, ne kriju u “Tojoti”, ima zadatak da zadovolji sve dosadašnje i nove potrebe poslovnih ljudi a da istovremeno bude još otmeniji i ispuni sve zahtevnija očekivanja privatnih kupaca za većim luksuzom, udobnošću i mogućnostima personalizacije dinamičnijim i modernim izgledom.

auto-avensis-MALA

Novi, prestižniji i dinamičniji spoljašnji izgled “avensisa” s LED svetlima dizajniran je tako da se na prvi pogled istakne u klasi.

Potpuno nova, elegantnija i poboljšana kabina ističe kvalitet unutrašnjosti, udobnost, bogat nivo opreme, izbor boja, ali i smanjen nivo buke, vibracija i zveckanja.

Značajno unapređenje sigurnosnih tehnologija u odnosu na odlazeći model čini “avensis” vodećim u segmentu po pitanju aktivne sigurnosti i sistema pomoći vozaču. Na svakom modelu “avensisa” nova tehnologija “Toyota Safety Sense” dostupna je kao serijska oprema.

Ponuda od pet motora donosi izbor između dva dizel motora, a oba su potpuno nova: 1,6-litarski D-4D sa 112 KS pokazuje 11 g/km manje emisije CO2 od većeg dvolitarskog “dizelaša” kojeg zamenjuje – ukupno 108 g/km. U ponudi se pojavljuje i novi dvolitarski D-4D motor sa 143 KS, koji zamenjuje dosadašnji 2,2-litarski dizel motor uz 24 g/km manje CO2, ukupno 119 g/km.

Smanjenje potrošnje goriva i poboljšanja po pitanju emisije CO2 ujedno su odrađeni i na postojećim benzinskim motorima: 1,6-litarskom motoru sa 132 KS, 1,8-litarskom motoru sa 147 KS i dvolitarskom motoru sa 152 KS.

Smanjenje u potrošnji goriva postignuto je kroz veći stepen kompresije, optimizaciju ugla ubrizgavanja i trenutka paljenja smeše, adaptaciju teflonskog premaza kako bi se smanjilo trenje i automatskim zatezanjem kaiševa.

I sve to s početnom cenom od 19.900 evra.

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)