Datum:

05.07.2014. 11:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3309 pregleda

U organizaciji kompanije “Plattner Moto&Marine”, uvoznika marke “Yamaha” za Srbiju, uz podršku DDOR Novi Sad i Delta Team, iz Krškog, u Centru NAVAK održana je teoretska i praktična prezentacija sigurne vožnje, pod nazivom “Sigurno-Jamaha”.

Osnovni cilj događaja bila je promocija i unapređenje bezbedne vožnje motocikla.

Oko 70 gostiju koji su prisustvovali događaju, kroz teoretsku i praktičnu demonstraciju, uz pomoć profesionalnog trenera bezbedne vožnje motocikla, gosta iz Slovenije, Marjana Selka, imali su priliku da saznaju koji su najbitniji elementi bezbedne vožnje motocikla, počev od kontrole samog motocikla, pa sve do korišćenja zaštitne opreme i tehnike vožnje. Takođe, svi gosti učesnici u programu mogli su da na postavljenom “hendling” poligonu vide vežbe koje se koriste za unapređenje tehnike vožnje, kao i da sami provezu ove vežbe na test motociklima.

S obzirom na to da je jedan od najvažnijih aspekata bezbedne vožnje i tehnički ispravan motocikl, na događaju “Sigurno-Jamaha” predstavljeni su i svi noviteti za 2014. iz programa skutera motocikala marke “jamaha”, a koje su gosti događaja imali mogućnost da u maksimalno bezbednim uslovima isprobaju na stazi. Najveći interes gostiju izazvali su noviteti na tržištu Srbije, “Jamaha” modeli Ma 250, MT-07, MT-09, i V 950, a gost iz Slovenije, Beno Štern, šampion Evrope u Super moto-trkama, bio je zadužen za atraktivnu demonstraciju modela MT-09.

auto13

Prema izjavama gostiju posle završetka programa, najčešći komentar koji se mogao čuti je da u Srbiji do sada niko nije organizovao ovakav događaj, kao i da su mogli mnogo toga naučiti i probati. Takođe, naglasili su i visok nivo bezbednosti tokom događaja uprkos kiši. U “Plattner Moto&Marine”, organizatoru događaja, nadaju se da će ovakvi skupovi, pre svega, doprineti većoj bezbednosti motociklista.

Šampion za katedrom

Maestralni Beno Štern, šampion Evrope u Super moto-trkama, bio je zadužen za atraktivnu demonstraciju modela MT-09.

Njegova vožnja je izazvala veliko oduševljenje svih prisutnih.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)