Datum:

06.04.2015. 22:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4598 pregleda

Većini ljubitelja automobila je već poznato da današnji modeli uglavnom na svom odometru (pokazivaču pređenih kilometara) mogu da prikažu samo šestocifreni broj, dakle kada vozilo dođe do 999.999 pređenih kilometara, sa sledećim kilometrom se ponavlja krug i prikazuje 0. Japanska Tojota je odlučila to da promeni i od ove godine je uvela sedmocifreni odometar koji će moći da prikazuje milionsku kilometražu.

Dakle, od sada će Tojotini automobili u teoriji moći da pređu 9.999.999 km, a kako kažu iz japanske firme, na ovaj korak su se odlučili zbog sve starijeg voznog parka u Evropi.

Samo u Nemačkoj, najvećem evropskom tržištu automobila, prosečan vek vozila trenutno iznosi devet godina, što u kombinaciji sa današnjim životnim stilom i čestim putovanjima, dovodi do veoma velikog broja pređenih kilometara.

Da li je ovo glavni razlog za uvođenje sedmocifrenog odometra ili je ovo samo marketinški potez koji ističe izdržljivost i pouzdanost Tojotinih automobila ne možemo još da znamo, a u svakom slučaju, ako za nekoliko godina naiđete na polovnu Tojotu sa sumnjivo malom kilometražom, razmotrite mogućnost da je obrnula krug i već prešla 10 miliona kilometara.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)