Datum:

14.02.2016. 17:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3096 pregleda

Rusi nas redovno iznenađuju inovativnim, ali krajnje jednostavnim receptom za dolazak do optimalnog rešenja. Najnoviji je za terensku vožnju, a radi se o apsolutno nezaustavljivom vozilu.

Ime mu je Sherp ATV, a osim izgledom, pleni pažnju i svojim terenskim mogućnostima. Neverovatnu prohodnost osigurava mu koncept koji kombinuje ogromne gume i minimalni razmak između osovina, pa Sherp na prvi pogled izgleda poput igračke.

Naravno, ovakvim konceptom pod uslovom izdržljive mehanike ne možete pogrešiti. Sherp ATV ide kroz teren, ali i vodu.

Ogromne gume osiguravaju mu plovnost, pa tako vodom može krstariti sve dok ima goriva u rezervoaru kapaciteta 58 litara. I to pri brzini do 6 km/h, u zavisnosti od vetra. A tu su u pitanju sati sa obzirom da uz postojeći može imati dodatne rezervoare goriva.

Inače, ovo tek 1.300 kg teško vozilo pokreće japanski (Kubota) 1.5 dizelski motor snage 44 KS. Dovoljno da se na kopnu kreće brzinom od 45 km/h, ali i da nikada ne stane. Uostalom, šta reći za vozilo koje će svladati prepreke visine 100 cm i manevarskih svojstava da potpuni krug napravi u radijusu od 3,4 m.

Vozilo je delo ruskog mehaničara Alexeja Garagashyana iz Saint Petersburga, koji je sličan koncept uspeo razviti i na motociklu, a razvio je i još nekoliko sličnih vozila.

Sherp ATV može prihvatiti do dve osobe, a početna cena je 65.000 USD. Za 5.000 USD više dobivate izvedbu sa tvrdim krovom, a na raspolaganju je i nekoliko opcija uključujući i prikolicu za prevoz vozila. Ima zainteresovanih?

Sherp_6251

Sherp_6253

Sherp_6252

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)