Datum:

16.02.2012. 22:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4836 pregleda

Ševrolet je pred Salon automobila u Ženevi objavio prvu fotografiju karavanske verzije popularnog modela “kruz”, koji će u Švajcarskoj imati svoju svetsku premijeru.

Pored prostranog prtljažnog prostora zapremine 500/1.500 litara, novi karavan takođe nudi nove snažne i ekonomične motore, kao i najnoviji ugrađeni informativno-zabavni sistem MyLink.

Od leta 2012. godine, u celoj liniji “kruza” biće dostupan izbor od pet kombinacija motora i menjača. Novi benzinski motor od 1,4 litre radne zapremine, novi dizel motor od 1,7 i dizel motor od dve litre sa start/stop tehnologijom, dopuniće ponudu koja trenutno sadrži benzinske motore od 1,6 i 1,8 litara. 

Turbo-benzinski motor od 1,4 litre u kombinaciji sa šestostepenim menjačem razvija 140 KS pri 6.000 ob/min. Dugo očekivani 1,7-litarski dizel sa manuelnim menjačem ima 130 KS pri 4.000 ob/min, a može da se pohvali potrošnjom goriva od svega 4,5 litara na 100 km.

Benzinski motor od 1,4 litre i dizeli 1.7 i 2.0 dolaze u kombinaciji sa start/stop tehnologijom, koja je deo standardne opreme. Svi motori su u skladu sa standardima Euro 5.

Od jula se uvodi potpuno novi informativno-zabavni sistem Chevrolet-a pod nazivom MyLink kod viših nivoa opreme u linijama Cruze i Chevrolet Aveo. Ovaj sistem omogućava korišćenje pametnih telefona u vozilu. MyLink prebacuje sadržaj sa pametnih telefona na ekran u boji visoke rezolucije osetljiv na dodir, dijagonale sedam inči. Kompatibilni uređaji mogu da se povežu preko USB-a ili Bluetooth-a. Postoji i ulaz za određene lične muzičke uređaje i pametne telefone bez USB i Bluetooth konekcije.

Karavan dopunjuje ponudu u porodici “kruz” gde se već nalaze limuzina i “hečbek”, čija ukupna prodaja prevazilazi milion vozila na globalnom nivou, od lansiranja ove linije automobila u 2009. godini. Spoljašnji dizajn karakteriše linija krova u obliku jedinstvenog luka koji se sužava i doprinosi koeficijentu otpora od 0,34. “Kruz karavan” poseduje krovne nosače koji su standardni deo opreme.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)