Datum:

25.02.2013. 10:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4452 pregleda

Svaki put kada CEO Lamborghinija, Stephane Winkelmann, da intervju, završi ga sa rečima da još uvek čekaju zeleno svetlo za Urus SUV. To nam govori dve stvari: Urus još uvek nije realan onoliko koliko bismo mi želeli, kao ni da sam Winkelmann nije siguran šta ide u serijsku proizovdnju a šta ne.

Već znamo da bi serijski Urus bio pokretan 4,0 twin-turbo V8 agregatom iz Bentley Continental GT i pojedinih visoko-performantnih Audi modela. Međutim, moglo bi se raditi i o hibridu.

To i nije tolika novost, jer se sestrinska kompanija Bentley priprema za smeštanje jednog hibridnog pogonskog sklopa u svoj budući SUV, koji je već dobio zeleno svetlo.

Međutim, ono šta je interesantno je da bi Urus mogao nuditi hibrid od starta, kao i da bi zbirna snaga sklopa iznosila oko 670 ks.

Kako Lamborghini još uvek nastoji da kreira sliku tehnološki orijentisane kompanije, ne bismo bili iznenađeni kada bi hibridni sistem bio neka veoma napredna verzija, možda nudeći i elektrićni mod kod sporih kretanja ili uparkiravanja.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)