Datum:

09.10.2019. 21:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ferrari Sergio je jedan od najređih serijskih automobila na svetu. Jutjuber MrJWW je nedavno dobio priliku da provoza ovaj automobil, a svoje utiske nam je prenuo u video snimku ispod teksta.

Proizvedeno je svega šest primeraka modela Sergio. Tri primeraka se nalaze u SAD, jedan u Japanu i dva u Evropi. Primerak sa video snimka je jedan od ova dva iz Evrope, a u vlasništvu je Carlink International kompanije već nešto više od dve godine. Ako njegov vlasnik odluči da ga ikada proda, za njega trenutno može da dobije najmanje četiri miliona evra.

Naime, Ferrari Sergio je baziran na istoj platformi kao i model 458 Spider. Međutim, pokreće ga nešto snažniji, atmosferski 4.5-litarski V8 agregat sa modela Ferrari 458 Speciale. Taj agregat razvija ne manje od 597 KS. Zahvaljujući tome, Sergio iz mesta do 100 km/h ubrzava za oko tri sekundi.

Ferrari je konstruisao model Sergio u čast pokojnog Serđa Pininfarina. On je premino godinu dana pre nego što je automobil predstavljen kao koncept 2013. godine. Naravno, s obzirom na prelepi dizajn, reakcije su bile i te kako pozitivne, te Ferrari nije imao izbora sem da pokrene serijsku proizvodnju. Nema nikakve sumnje da je proizvođač iz Maranela mogao da proda i više od šest primeraka modela Sergio, ali se ipak odlučio da proizvodnja bude ograničena. Time je ovaj automobil jedinstveniji i vredniji.

Nema apsolutno nikakve sumnje da će njegova vrednost vremenom nastaviti da raste.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)