Datum:

12.09.2014. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3917 pregleda

Nakon vesti da su se vlasnik Ferarija Luka Kordero di Montezemolo i Markjone ovih dana sporečkali o budućnosti brenda trkačkih automobila, stiže nam potvrda da će izvršni direktor Fijat-Krajsler grupacije Serđo Markjone preuzeti uzde “propinjućeg konja”.

Ferari je ključna tačka u Markjoneovim planovima da proširi ponudu luksuznih automobila kako bi se nadmetao sa Folksvagenom u čijem je vlasništvu Lamborgini.

Sa druge strane, Montezemolo je želeo da zadrži autonomni i ekskluzivni status i ograniči prodaju na oko 7.000 jedinica godišnje. Ovo se nije dopalo Markjoneu koji ima megalomanske planove za Ferari u okviru novonastale Fijat-Krajsler grupacije.

“Ferari će igrati važnu ulogu u okviru novonastale grupacije. Ovo će označiti početak drugačije i nove faze koju je najbolje da predvodi izvršni direktor firme”, rekao je Montezemolo.

Markjone je povodom neslaganja sa svojim poslovnim partnerom izjavio da “je naša zajednička želja da Ferari postigne veći uspeh u Formuli jedan dovela do nesporazuma, koji su postali više nego očigledni tokom poslednje nedelje”.

Iako je pod vođstvom Montezemola Ferari postigao značajne rezultate u Formuli jedan, udesetostručio prihode i utrostručio prodaju, Markjone je saopštio da su skorašnji lošiji rezultati u najbržem cirkusu na svetu “neprihvatljivi”.

Montezemolo je proveo 23. godine na čelu Ferarija koji je 90 posto u vlasništvu Fijata. Takođe je od 2004. do 2010. bio izvršni direktor Fijata, a prilikom novonastale Fijat-Krajsler grupacije nije odabran za člana odbora.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)