Datum:

27.12.2015. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2537 pregleda

Holandija važi za jednu od najliberalnijih evropskih država. Ipak, vest da određenu uslugu možete platiti seksom neuobičajena je čak i za zemlju koja je legalizovala prostituciju i upotrebu “lakih droga”.

Zvuči neverovatno, ali holandske vlasti dozvoljavaju instruktorima vožnje da kao nadoknadu za obuku mogu da zatraže seksualnu protivuslugu, pod uslovom da su polaznici punoletni, piše USA Today.

Još čudnije je to što se o ovom problemu diskutovalo u ekonomskom i strogo pravnom, a ne u moralnom kontekstu.

Odgovarajući na pitanje jednog poslanika u parlamentu, holandski ministri saobraćaja i pravde naveli su da u pružanju seksualne usluge, kao nadoknade za vozačku obuku, zakonski nema ničeg spornog ali samo ako inicijativa potekne od instruktora.

Međutim, u slučaju da osoba koja uči da vozi prva iskaže nameru da umesto novca instruktoru ponudi seks, na to bi se gledalo kao na neoporezovanu prostituciju i kršenje zakona, stoji u odgovoru dvoje holandskih ministara.

Da bi transakcija bila potpuno legalna, potrebno je i “da svi učesnici budu stariji od 18 godina” a navodi se i da seksualni čin “mora da bude bezbedan” i da “ne sme da uznemiri javnost”.

Iako su potvrdili da u tome nema ničeg nezakonitog, ministri su dodali da je ovakav vid naplate usluge u praksi ipak nepoželjan.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)