Datum:

04.06.2016. 23:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Uprkos aktuelnom „dizel debaklu“, automobili sa ovim tipom motora se i dalje dobro kotiraju, posebno u Evropi. Ipak, u Volvou smatraju da će se situacija promeniti u godinama koje su pred nama, jer će dizeli biti sve skuplji i zahtevaće dodatni post-tretman da bi bili u skladu sa strogim ekološkim zahtevima. U Volvou predviđaju da će dodatne tečnosti morati da se sipaju pri svakom točenju goriva, tako da će to biti prilično maltretiranje za vlasnika.

Iz tog razloga, švedska marka smatra da će zahtevi za dizel automobilima opadati, dok će prodaja hibrida porasti. Govoreći pred novinarima u Gotenburgu, šef Volvoa, Hakan Samuelson je rekao da će njegova kompanija imati pravi alat da posluži kao zamena za dizel. Potpuno novi T5 Twin Engine agregat čini 1,5 litarska, trocilindarska turbo jedinica koja sarađuje sa elektromotorom.

Motor s unutrašnjim sagorevanjem će isporučivati negde oko 180 ks, dok će elektromotor biti zadužen za dodatnih 74 konja, za kombinovanu izlaznu snagu od 250 konja. Volvo procenjuje da će baterija od 9,7 kWh biti dovoljna za čisto električnu autonomiju od 50 kilometara.

Volvo će T5 Twin Engine postavku inicijalno ponuditi u novoj generaciji modela serije 40, ali Samuelson kaže da će je verovatno dobiti i veća, serija 60. On je dodao da će novi hardver biti atraktivna alternativa dizel motorima, jer će emitovati manje CO2, uz ponudu iste snage i obrtnog momenta.

Šef Volvoa je nastavio rekavši da će T5 Twin Engine raspolagati istom potrošnjom goriva u realnim uslovima, dok će hibridna postavka emitovati manje od 95 g/km CO2.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)