Datum:

25.08.2018. 9:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Linija Hyundai N modela raste neverovatnom brzinom. Nedavno su predstavljeni modeli i30 N i Veloster N.

Treći model sa N oznakom, i30 N Fastback će premijerno biti predtavljen u oktobru, a novi izveštaj sugeriše da bi se njemu mogli pridružiti i druga dva automobila.

Naime, u intervjuu sa magazinom Automotive News, šef N odeljenja kompanije Hyundai Albert Birman, rekao je da je četvriti model sa oznakom N već u planu kompanije. Dodao je da bi uskoro “zeleno svetlo” mogao dobiti i peti model.

Iako je bio škrt na informacijama, Birman je rekao da bi N tim mogao da dobije priliku da za dva ili tri meseca, upravi kompanije predstavi novi automobil. “U zavisnosti od toga kakva bude situacija ali i raspoloženje, možda ćemo biti spontani i reći N timu da kreira i taj automobil”, naveo je on.

Iako većina automobila ne dobija “zeleno svetlo” pre dugotrajnog istraživanja i planiranja, to ne bi bilo prvi put da se tako nešto dešava u N odeljenju kompanije Hyundai. Naime, kako prenosi Automotive News, model i30 N Fastback uopšte nije bio planiran, ali je Birman odobrio njegovu konstrukciju nakon što je video uspeh standardnog modela.

Još uvek nema nikakvih informacija o tom novom, misterioznom modelu, Birman je naveo da će se gami kompanije “uskoro pridružiti i električno perfromantno vozilo”. U suštini, on je naveo da postoji mogućnost kreiranja modela Ioniq N sa električnim pogonskim sklopom koji bi imao i veći motor.

Uprkos sugestiji da će elektrificirani N modeli biti mogući nakon 2021. godine, Birman je isključio mogućnost automobila sa pogonom na gorivne ćelije.

Takođe, to njie jedina ideja koju je on odbacio, jer su po svemu sudeći inženjeri kompanije potpuno odustali od modela Genesis G70 N. Naime, kompanija je istraživala tu mogućnost pre nego što je Genesis postao samostalan brend, a to je sada, po svemu sudeći, potpuno nemoguće.

Šteta, jer svakako bismo voleli da vidimo kako bi se taj model nosio sa BMW-ovim M3.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)