Datum:

27.08.2015. 16:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2896 pregleda

Direktor Dajmlera Diter Zeče je saopštio da je otvoren za saradnju sa tehnološkim gigantima poput Gugla i Epla na sledećoj generaciji povezanih automobila.

Automobilski giganti su u prošlosti imali problema sa razvijanjem sopstvenih operativnih sistema koji bi pratili korak sa tabletima, pametnim telefonima i drugim spravama vrhunskog kvaliteta.

Sa druge strane, oni nisu želeli da prepuste kontrolu nad svojim proizvodima drugim kompanijama, ali ova izjava Zečea nagoveštava da bi ovaj trend mogao uskoro da se promeni.

“Gugl i Epl žele da nam obezbede sisteme za automobile i prošire svoje poslovanje na automobilsku industriju”, rekao je Zeče nemačkom magazinu Deutsche Unternehmerboerse. “To bi moglo da bude interesantno za obe strane.”

Međutim, direktor Dajmlera je napomenuo da i dalje želi kontrolu nad svojim proizvodima: “Ne želimo da postanemo preduzimači koji nemaju direktan odnos sa mušterijama i obezbeđuju svoje proizvode za druge firme.”

Ovi komentari su se pojavili nedugo nakon što je direktor Folksvagena Martin Vinterkorn rekao da je saradnja tehnoloških i automobilskih kompanija neophodna, kao i BMW-ove nedavne kupovine Nokia HERE sistema za digitalno mapiranje.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)