Datum:

20.11.2016. 11:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sledeće godine “Opel” kreće “punom parom” u ofanzivu, i to u svim kategorijama vozila. “7 u 17” je naziv te modelne ofanzive koja uključuje sedam premijera u 2017. Nikada u svojoj dugoj istoriji proizvodnje automobila, koja traje od 1889, “Opel” nije imao toliko novih modela u jednoj kalendarskoj godini. “7 u 17” je deo sveobuhvatnog plana koji podrazumeva lansiranje 29 novih modela između 2016. i 2020. Tokom ovog perioda, pozicioniranje i portfolio kompanije će biti u potpunosti revidirani.

– Sa ovih sedam novih modela za 2017, “Opel” će postati potpuno drugačija marka tokom sledećih 12 meseci – kaže CEO “Opela” dr Karl-Tomas Nojman – Mi demokratizujemo elektro mobilnost sa novom “amperom-e”. Druga generacija “insignije” demonstrira novi vid elegancije, manju masu i atleticizam. Sa potpuno novim krosover modelima iz B i C segmenta, proširujemo naš portfolio u odlučujućoj eri, što će našem rastu dati značajan dodatni podsticaj.”

Predstavljena na Salonu automobila u Parizu, “ampera-e” će potpuno izmeniti elektro mobilnost, i to već od proleća 2017. Sa autonomijom od 500 kilometara isključivo na električni pogon (po Novom evropskom voznom ciklusu), “ampera-e” dominira u svojoj klasi. Pored toga, “ampera-e” sa svojih 204 KS pruža performanse sportskog automobila, uz prostranost jednog modela iz C segmenta

Potpuno nova “opel insignia grand sport”, sedan sa petoro vrata kojeg krasi silueta kupea, sportska upravljivost i vodeći pogon na sva četiri točka u klasi, takođe ima svoju premijeru. Kao i prethodni model, prodat u više od 900.000 primeraka, i nova “insignija” će se proizvoditi u Riselshajmu.

Baš kao i “insignija grand sport”, nova “opel insignija sports turer” deli svoju filozofiju dizajna sa vizionarskom “opel monca koncept” studijom iz 2013. Sportski “anfas” sa tankim farovima šalje poruku čistog dinamizma. U poređenju sa prethodnikom, unutrašnji prostor je znatno povećan, posebno kada je reč o zadnjoj klupi i prtljažniku.

auto-7-noviteta-3

Sa modelom “opel insignija kantri turer”, karavan je ponovo transformisan u avanturistu sa pogonom na sve točkove i “of-roud” atributima. Novi “kantri turer” je pravi izbor za ljubitelje zimskih sportova, prirode, i sve one koji znaju da cene individualnost.

Sledeće godine, posebna verzija uspešnog “opel vivara”, doneće novi nivo komfora i fleksibilnosti za putnike. Na početku 2017. najprodavanijem SUV-u u B segmentu, “moki X”, pridružiće se novi krosover model “opel kroslend X”. Novajlija će ima zadatak da donese dodatni podsticaj kada je reč o trendu koji podrazumeva sportski nastrojene i prostrane CUV modele.

“Opel” proširuje svoju ponudu u nižoj srednjoj klasi, i to sa posebno sportski orijentisanim modelom krosovera, koji će se pridružiti “astri” i “zafiri”.

auto-7-noviteta-1
Još bolja svetla

“Opel” će lansirati novu generaciju IntelliLux LED svetala zajedno sa potpuno novom “insignijom”, i to 2017. godine. Pored brojnih prednosti koje donosi ova nagrađivana matrična tehnologija, uvedena prvi put prošle godine u „Astri“, rafiniraniji i sofisticiraniji IntelliLux LED u novoj “insigniji” se odlikuje dodatnim funkcijama,koje još više unapređuju vidljivost tokom noćne vožnje.

Kada je “Opel” predstavio vizionarski Monza Concept na IAA 2013, šef “Opela”, dr Karl-Tomas Nojman, najavio je da ova studija demonstrira ono što može da se očekuje od “Opelovih” automobila u budućnosti, tako da specijalisti kompanije za spoljno osvetljenje, nisu bili tek puki entuzijasti. Oni su upravo “fino izbrusili” (u međuvremenu nagrađivane) adaptivne IntelliLux LED matrične farove nove “opel astre”, koji se sastoje od 16 LED segmenata – po osam sa svake strane vozila, tako da se automatski i konstantno podešava domet i distrubicija svetlosnog snopa u odnosu na svaku potencijalnu situaciju u saobraćaju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)