Datum:

30.10.2016. 20:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Karavani B-segmenta na globalnom nivou sve se manje prodaju, a Seat je usled takvih okolnosti bio primoran da obustavi proizvodnju svog Ibiza ST karavana. Odluka je doneta nakon drastičnog pada prodaje ovih vozila, čije kupce su preuzeli mali SUV-ovi. Da je ovo zapravo trend potvrđuju činjenice da je Renault odustao od svog Clio karavana 2013, kao i Peugeot od 207 karavana godinu dana kasnije.

“Uopšteno govoreći, oblik karoserije karavana nastavlja da gubi svoju prevlast na globalnom tržištu. Jedino u Italiji, Nemačkoj i Severnoj Evropi još uvek postoji preferencija ovog tipa vozila. Oni su skoro nestali sa američkog tržišta, dok su u Kini i Južnoj Americi prava retkost,” rekao je globalni automobilski analitičar za istraživanje tržišta Felipe Munjoz.

Seat Ibiza ST (Sport Tourer) predstavljen je početkom 2010. godine, kada je bio treći član porodice superminija ovog proizvođala, pored hečbeka sa petoro i troje vrata. Pogoljšan je prošle godine, pre Salona automobila u Barseloni, kada je osim kozmetičkih izmena dobio i nove opcije za prilagođavanje izgleda, dodatne boje, točkove i tehnologije, kao što su Easy Connect zabavno-informativni sistem druge generacije, nova satelitska navigacija, MirrorLink i drugo, uključujući i izmenjenu liniju motora.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)