Datum:

05.11.2015. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3283 pregleda

Seat je objavio svoju novu strategiju do 2025. godine, čiji je cilj ostvarivanje održive profitabilnosti, a koja obuhvata lansiranje četiri nova modela u naredne dve godine.

Prvi od novih modela biće prvi Seatov kompaktni SUV, čiji dolazak se planira u prvoj polovini naredne godine. Model je pozicioniran kao rival Nissanovog modela Qashqai i cilja na njegove ljubitelje. Veruje se da Seat takođe radi i na manjem krosoveru koji bi izazvao modele kao što su Citroen C4 Cactus i Nissan Juke, kao i na jednom većem vozilu, najavljenom kroz ovogodišnji koncept 20V20.

Španska filijala VW grupacije takođe je predstavila novi program unapređenja efikasnosti proizvodnje, pod nazivom LEAP, čija primena je planirana tokom sledeće dve godine, a koji obuhvata izdvajanje sredstava za prilagođavanje proizvodnog pogona br.1 u okviru fabrike u Martorelju, gde se sada proizvodi Ibiza, za proizvodnju nove platforme koja bi bila namenjena SUV vozilima.

Očekuje se da pomenuti program omogući uštede od oko 100 miliona evra, uz paralelno unapređenje strukture troškova kompanije i reviziju troškova vezanih za usluge drugih kompanija, sponzorstva, putovanja i manifestacije, bez uticaja na troškove razvoja novih modela. Ovo smanjenje troškova predstavlja imperativ za Seat i grupaciju VW u celini, kao posledica skandala vezanog za emisiju gasova, koji je još uvek razbuktan.

„Sada je trenutak da delamo, imajući na umu srednjoročne i dugoročne planove, bez obzira na vesti koje su obeležile prethodne sedmice“, izjavio je dr Fransisko Havijer Garsija Sanz, predsednik Seata. „Grupacija Volkswagen ima puno poverenje u naše planove za budućnost i oni su savršeno integrisani u strategiju grupacije. Modeli koje smo najavili za naredne dve godine stići će na tržište kako je planirano i daće svoj doprinos održivom rastu marke Seat.“

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)