Datum:

02.04.2019. 9:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Predviđeno je da na tržište, pre kraja 2021. godine, stigne šest novih električnih i plug-in hibridnih modela španskog proizvođača. Oni će pripadati različitim segmentima. Jedan od njih će biti serijska verzija koncept modela El-Born, koji je predstavljen u Ženevi. On će se u gami kompanije Seat pridružiti gradskoj zujalici Mii.

Nova generacija modela Leon, koja je trenutno u završnim fazama razvoja, dobiće novu plug-in hibridnu varijantu. Isto će biti i sa SUV modelom Tarraco, te će se njegova plug-in hibridna verzija prodavati uporedo sa ostalim pogonskim sklopovima.

Brend Cupra će takođe imati veliku ulogu u elektrifikaciji. Prema tome, očekuje se da novi Cupra Leon i Cupra Formentor dobiju plug-in hibridne varijante. Ova druga će se proizvoditi u postrojenju Martorel u Španiji.

Ambicije kompanije Seat premašuju nova električna i plug-in hibridna vozila. Naime, španski brend će razviti novu platformu u saradnju sa brendom Volkswagen. Nova platforma će biti zapravo manja verzija MEB platforme koja podupire I.D liniju VW automobila. Ona će biti prikladna za kompaktne automobile dužine od oko 4 metara. Poređenja radi, trenutna Ibiza je dugačka 4.059 mm.

Drugim rečima, Seat planira da konstruiše modele koji će se naći u istom segmentu kao Nissan Leaf, ali koji će biti znatno jeftiniji. Cilj je da Seat lansira električno vozilo koje će koštati manje od 20.000 evra.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)