Datum:

23.10.2016. 17:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija se ne izjašnjava da li će novi električni automobil biti potpuno nov ili će alternativni pogon preuzeti neki od postojećih modela game.

Seat će svoj prvi automobil na električni pogon lansirati na tržište 2019. Međutim, marka ne otkriva u kojem modelu će dotični pogon debitovati, da li je reč o potpuno novom modelu ili postojećem. Kada je reč o postojećim, osveženi Leon se nameće kao zgodan kandidat, ali i Ateca krosover.

Po aktuelnim glasinama, budući kompaktni krosover iz Marbelje mogao bude na „struju“, model pozicioniran ispod Atece, koji bi platformu delio sa VW Up!-om i Seatom Mii. Veličina vozila bi ograničila i veličinu baterije, tako da se govori o autonomiji od oko 200 kilometara po punjenju. Takođe je plan da klijenti plaćaju mesečnu nadoknadu za izvesno vreme korišćenja vozila a ne da ga kupuju. Na isteku ugovora, vozači bi mogli da preuzmu novi automobil sa širom autonomijom.

Seat koketira sa hibridnom i EV tehnologijom već godinama, ali još uvek nije isporučio takav model na tržište iz prostog razloga što su u kompaniji smatrali da nema dovoljnog potraživanja za takvu vrstu vozila. Ipak, sve striktniji standardi o izduvnim gasovima prisiljavaju proizvođače da se okreću „zelenijim“ pogonima.

Seat je prethodno španskim vlastima stavio u ponudu za testiranje Alteu XL Electric Ecomotive i TwinDrive Ecomotive hibrid. Takođe, 2010. je predstavljen IBE Concept, u formi sportskog električnog automobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)