Datum:

24.03.2018. 11:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tokom konferencije za medije, koju održavaju svage godine, predstavnici kompanije SEAT su najavili da će njihovo prvo, potpuno električno vozilo biti predstavljeno 2020. godine.

Naime, to vozilo je deo ofanzivne strategije koju kompanija planira da sprovede do 2020. godine, i koja podrazumeva da se po jedan novi automobil ove kompanije do tada, predstavlja na svakih šest meseci. Dakle, krajem ove decenije, Seat će predstaviti potpuno električno vozilo koje će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 500 kilometara.

Električno vozilo će biti bazirano na MEB platformi čiji je konstruktor Volkswagen grupacija, koja je inače i vlasnik ovog španskog brenda. Veruje se da će električno vozilo nositi ime Born, Born-E ili E-Born i da bude kompaktne veličine, ali da zahvaljujući načinu na koje bude izrađeno ima više prostora od modela Leon.

Njegova cena bi trebalo da se kreće u rangu cene modela Golf sa dizel agregatom.

U druge automobile koji su deo ofanzive ubrajaju se Cupra Ateca i SEAT Tarraco. Oba modela će početi da se prodaju pre kraja ove godine, a njima će se sredinom 2019. godine pridružiti i nova generacija modela SEAT Leon koji će se prodavati u dve varijante, kao hečbek sa petoro vrata i kao karavan model. Hečbek će dobiti plug-in hibridni pogonski sklop i moći će da pređe najmanje 50 kilometara sa samo jednim punjenjem.

Predstavnici kompanije SEAT su najavili i svoje prvo CUV (Crossover Utility Vehicle), ali o njemu nisu rekli ništa više.

Naime, prošla godina je bila odlična za španski brend, koji je prodao 468.400 vozila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)