Datum:

03.08.2018. 21:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon modela Leon i Ateca, i SEAT Arona dobija digitalni kokpit.

Naime, sistem digitalnog kokpita koji će se naći u ovom SUV modelu se sastoji od digitalnog interaktivnog ekrana veličine 10,25 inča koji menja klasičnu instrument tablu. Ekran je podesiv, što znači da može da prikazuje sve od informacija o vozilu do navigacije i mapa u boji, s tim što su mape dostupne tek kao opcija.

Iz kompanije navode da je digitalni kokpit takav da se sastoji od tri glavna ekrana koji se zovu Classic, Digital i Dynamic View.

Prvi prikazuje klasične informacije i vizuelno podseća na analogne merne istrumente između kojih se nalaze ostale informacije kao što su navigacija, muzika, telefon i podaci o vožnji.

Digital ekran omogućava vozaču da lakše pronađe parking mesta i javne garaže, i prikazuje mu instrukcije kako da do tih mesta dođe.

I na kraju, Dynamic ekran prikazuje vozaču sve informacije o statusu vozila i omogućava mu pristup sistemima asistencije kao što su sistem za nadgljedanje mrtvih uglova i slično.

Svakom od ovih ekrana se može pristupiti pritiskom na “View” dugme koje je pozicionirano na volanu, a ekrani poseduju i sisteme za kustomizaciju, što znači da ih vozač može prilagođavati sopstvenim navikama i potrebama.

Direktor dizjana kompanije SEAT, Alehandro Mezonero-Romanos je naveo da je SEAT u potpunosti posvećen tome da klijentima nudi najkvalitetniji dizajn, te da je ovaj digitalni kokpit moderna verzija standardne, analogne instrument table.

Naime, model SEAT Arona je premijerno predstavljen prošlog leta i drugi je SUV u gami španskog proizvođača, nakon modela Ateca. On je glavni konkurent modelima kao što su Renault Captur i Peugeot 2008, a prodaje se sa početnom cenom od 16.290 evra, u Nemačkoj.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)