Datum:

11.08.2013. 23:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4135 pregleda

Čitalac “Novosti”  Velibor V. kaže da je nedavno hteo da iskoristi akciju “staro za novo”, ali je bio razočaran procenom vozila.

– Ponudili su mi smešno malu sumu. Preostaje mi pijaca, oglasi, ali kako da odredim cenu?

Majstor koji sarađuje sa “Novostima”, šef servisa AK “Voždovac” u Beogradu Marko Tejić kaže da procenu vrednosti automobila u suštini vrši tržište.

– Kada kupujete, auto je uvek preskup, a kada ga prodajete, prejeftin – kaže naš majstor. – Šalu na stranu, kada vam auto-kuća diler procenjuje vozilo po sistemu “staro za novo”, oni moraju da se pridržavaju nekih parametara.

– Prvo – kaže majstor – jasno je da će ga otkupljivač detaljno pregledati, što bi se reklo “na kablu” ili “dizalici”. Kako je po zakonu obavezno i davanje garancije na kasniju preprodaju automobila, jasno je da nekoliko stotina evra ide i za tu namenu. Na kraju, tu je i rizik da će auto na placu “pustiti korenje”, pa mislim da je normalno da ponuđena cena bude manja nego na auto-pijaci.

– Koliku ćete cenu vi odrediti, stvar je vaše procene, a da li ćete ga prodati, to je drugo pitanje. Prelistajte oglase, obiđite auto-placeve, auto-pijacu, i uporedite cene vozila sličnih vašem – kaže Marko Tejić.

I kao na svakoj pijaci, budite spremni za cenkanje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)