Datum:

24.08.2013. 23:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5968 pregleda

Čitalac “Novosti” Dragoljub Savić iz Beograda požalio nam se da mu se iz klima-uređaja u automobilu u poslednje vreme, baš otkako su počele velike vrućine, širi neprijatan miris.

Savet smo potražili od našeg saradnika Marka Tejića, šefa servisa AK „Voždovac“ iz Beograda.

– Automobilski klima-uređaj treba redovno održavati da se ne bi pokvario kada vam je najviše potreban. Kontrola i čišćenje klima-uređaja preporučuju se bar jednom godišnje, a proizvođači vozila savetuju zamenu polenskog filtera na svakih 10.000 pređenih kilometara – kaže Marko Tejić.

Širenje neprijatnog mirisa znači da je klima-uređaju u vašem vozilu neophodan tretman čišćenja specijalnim sredstvima jer zamena filtera nije dovoljna.

Problem stvaraju bakterije, gljivice, kao i razni mikroorganizmi koji se namnožavaju u unutrašnjoj jedinici klima-uređaja. Ukoliko se u automobilu još i puši, čišćenje ovog uređaja mora da bude baš temeljno.

Naš čitalac pita da li može sam, i na koji način, da servisira klima-uređaj, zameni filtere…

– U principu, svaku popravku na vozilu može i vozač sam da uradi, ali ipak preporučujem da posetite najbliži servis. Cene servisiranja klima-uređaja zaista nisu visoke, a tu mislim na rad majstora, jer delove plaćate i ukoliko se sami prihvatite posla.

– S mikroorganizmima u automobilu ne treba se igrati, tako da je, radi vašeg zdravlja i zdravlja svih koji putuju u vozilu, bolje da posao obavi obučeni serviser – zaključuje Marko Tejić.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)