Datum:

22.07.2013. 0:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4568 pregleda

Čitalac Novosti Zvonko Veselinovski sa Novog Beograda traži savet.

– Motor na mom “puntu” s vremena na vreme počinje da “štuca”, a nedavno se nekoliko puta ugasio “na leru”. Da li je u pitanju samo loše gorivo – pita naš čitalac.

Novosti su se za savet obratile svom dugogodišnjem saradniku, Marku Tejiću, šefu servisa AK “Voždovac” iz Beograda.

– Voleo bih da je čitalac naveo da li je reč o benzinskom ili dizel motoru – kaže majstor Tejić. – Ako motor radi isprekidano pri većem broju obrtaja, moguće je da je zapušena dizna za dovod goriva, ili čak da je loš kontakt na spojevima elektroinstalacija za paljenje smeše goriva. Moguće je i da je neispravna svećica, ukoliko se radi o benzinskom agregatu, pa čak i da je neispravna membrana pumpe za gorivo.

– Ukoliko se motor gasi na slobodnom hodu, najčešći uzrok je nepravilno podešena smeša za rad motora na praznom hodu. Moguć uzrok su i prljave ili zamašćene svećice, prevelik zazor na njima, a nije retkost ni da ima prljavštine i nepravilnosti na usisnom sistemu.

Preporuka je, kaže majstor, da ipak posetite najbliži servis gde će vam, a to nije preveliki izdatak, uraditi dijagnostiku motora. Bolje je na vreme reagovati nego “sačekati”, eventualno, neki teži kvar, samim tim i skuplji.
Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)