Datum:

11.12.2014. 10:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2688 pregleda

Javno preduzeće “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, navodi se u saopštenju.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni na autoputevima i državnim putevima prvog prioriteta, a snega ima do pet centimetara na autoputu Niš – granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Kosova, Beograda i Čačka.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Novog Sada i Beograda.

Na području Zaječara od 16:30 časova za saobraćaj je zatvoren deo puta deonica
Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

Kladovo – Brza Palanka, na devijaciji kod Milutinovca. Usled obilnih kiša i velike količine padavina, došlo je do povećanja nivoa vode na reci Dunav i do prelivanja vode preko devijacije, tako da ista saobraćajnica nije bezbedna za odvijanje saobraćaja.

Alternativni pravci su za teretna i sva ostala vozila Kladovo – Klokočevac, Klokočevac – Negotin, a za putnička vozila Kladovo-Porečki most, Porečki most – Miroč – Brza Palanka i Brza Palanka -Negotin.

Na državnom putu na deonici Žagubica – Borsko jezero i dalje je na snazi obustava saobraćaja, zbog učestalog lomljenja i padanja granja i drveća na kolovoz.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj – Gračanica i Krupanj – Radaljska Banja – Radalj.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)