Datum:

12.09.2011. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8663 pregleda

Balans pneumatika mora da se radi pri pregledu, jer guma nikako ne može da stoji na potpuno istom mestu pre i posle zamene. Zamenite oštećene felne.

Bliži se obaveza zamene letnjih pneumatika zimskim, pa će veliki broj vozača morati da „isprazni“ džepove kod majstora. Koliko na cenu utiče stanje guma i felni raspitali smo se u Auto kući „Voždovac“.

– Prilikom promene pneumatika dosta toga zavisi od njihovog stanja, kao i stanja felni, ali i od tipa i marke vozila.

Kada mušterija „dotera“ automobil, prvo se ispituje stanje felni i pneumatika. Sva četiri točka idu na mašinu i proverava se da li felna, žargonski rečeno, „baca“. Potom se sve balansira i stavljaju se novi pneumatici i, eventualno felne, ako ne mogu da se izbalansiraju. Balans pneumatika mora da se radi pri svakom pregledu, jer guma nikako ne može da stoji na potpuno istom mestu pre i posle zamene.

Osnovna cena promene guma je 1.800 dinara za sva četiri točka, a može biti i skuplje, u zavisnosti od oštećenja. U cenu su uračunati pregledi i balansiranje.

Svakako se ovakva vrsta kontrole isplati, jedino u slučaju da felne nisu veoma teško oštećene. Takođe, retko ko dođe sa sva četiri točka u kvaru, tako da ukoliko su jedan ili dva točka problematični, definitivno je isplativa zamena i pregled – kaže Ivan Nikolić iz servisa AK „Voždovac“.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)