Datum:

10.05.2013. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4471 pregleda

Portparolka Daimlera Silke Volters potvrdila je da je ova kompanija u pregovorima u vezi sa potencijalnom saradnjom sa britanskim proizvođačem luksuznih automobila Aston Martinom. Ona nije želela da govori o detaljima, ali je izjavila da, iako obe strane znaju i poštuju jedna drugu, još uvek nisu donete nikakve konkretne odluke.

Već godinama se priča o partnerstvu ovih dveju kompanija, a najnovije diskusije s početka ovog meseca tiču se činjenice da Investindustrial ima 37.5% udela u Aston Martinu. Izvori bliski kompaniji kažu da će Daimler poželjan partner za Investindustrial, ali da je Andrea Bonomi, predsednik ove kompanije, izjavio da je u pregovorima i sa drugim proizvođačima.

Nema nikakvih konkretnih informacija o potencijalnom partnerstvu, ali Bonomi je nagovestio da bi udruživanje snaga prevashodno bilo na polju zajedničkog razvoja motora i elektronskih komponenti. Ukoliko je ovo tačno, ovakav aranžman bio bi skromniji u odnosu na nekadašnji, koji je uključivao deljenje motora i platformi, a koji je doživeo kolaps pre dve godine i za sobom poveo podbrend Maybach.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)